Uitreiking Cheques 5 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober hebben we voor de derde keer dit jaar cheques uitgedeeld aan goede doelen.

Ditmaal ontvingen maar liefst 7 goede doelen een cheque van € 2.500,-.

Stichting Veme is een kleinschalig wooninitiatief dat er naar streeft om kinderen met een verstandelijke en eventueel andere beperking een veilig en levensloopbestendig thuis te bieden. Zij zullen het geld gebruiken voor de aanschaf van meubilair voor de gezamenlijke ruimte.

Stichting On Wheels realiseert vakantiemogelijkheden voor kinderen, volwassenen en ouders met een beperking. Het geld wordt gebruikt voor het vervangen van meubels in de chalets.

Bij het Westerhonk is behoefte aan een 4-persoons fiets om met één begeleider en drie jong-volwassen clienten naar buiten te kunnen. De gift brengt deze aanschaf weer wat dichterbij.

De PCOB De Lier organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling voor ouderen. Zij bestaan volgend jaar 25 jaar en gaan het geld gebruiken voor een speciale activiteit ter gelegenheid van het jubileum.

Dan waren er nog drie giften met een muzikaal tintje.

Het Oratoriumkoor De Lier bestaat volgend jaar 105 jaar. De gift wordt gebruikt als bijdrage in de kosten voor het jubileumconcert dat zal plaatsvinden met een orkest en kinderkoor.

Zangkoor Con Amore heeft ook een jubileumconcert. Dit ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan. Ook zij gebruiken het geld voor de kosten van dit speciale concert.

De laatste cheque was voor Harmonievereniging Excelsior. Op 2 november organiseren zij een bijzonder concert samen met de Harmonie van Maassluis in de Priva Campus, met o.a. een solist op vleugel. De cheque is voor de kosten die hier mee zijn gemoeid.

In december volgt nog een laatste cheque-uitreiking van dit jaar.