Uitreiking Cheques 29 september 2018

Op zaterdag 29 september mochten we bij Kringloopwinkel Habbekrats weer een viertal cheques uitdelen aan goede doelen.

De eerste cheque van € 2.500,- was voor Platform Gehandicapten Westland. Het platform beheert onder andere de bekende strandrups “De Vrijheid”, waarmee mensen in een rolstoel op het strand en bij de zee kunnen komen. Dit voertuig heeft veel onderhoud nodig en er wordt gespaard om het toestel te kunnen vervangen.

De tweede cheque van € 2.500,- werd uitgedeeld aan Pieter van Foreest. Zij willen voor dementerenden een ‘Fietslabyrint’ aanschaffen. Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.

De derde cheque was voor 2SUR5. Deze organisatie organiseert onder andere ervaringstochten naar Frankrijk voor jongeren. Tijdens deze tocht komen de jongeren in aanraking met diverse groepsprocessen en eigen ervaringen. De donatie van € 2.500,- wordt gebruikt om bruikleenmateriaal voor deze tochten aan te schaffen, zoals regenkleding en speciaal schoeisel.

De vierde cheque was voor het G-Team van de Dijkvogels uit Maasdijk. Dit team heeft al eerder trainingspakken van Habbekrats gekregen, maar door uitbreiding van de groep en vervanging, was er behoefte aan nieuw materiaal. Met de ontvangen cheque kunnen zij de noodzakelijke materialen aanschaffen.