Uitreiking Cheques 26 juni 2024

Op woensdagavond 26 juni was het weer feest in Kringloopwinkel Habbekrats in De Lier. 

Feest, want er werden cheques uitgereikt.  Al het geld dat door de ruim 60 vrijwilligers bij elkaar wordt verdiend met de verkoop van de gratis verkregen spulletjes, gaat één op één als donatie naar goede doelen en dat gebeurt drie tot vier keer per jaar. Op 26 juni mochten vier organisaties een cheque in ontvangst nemen in aanwezigheid van een aantal van de vrijwilligers.

Stichting Strandrups “De Vrijheid” mocht een cheque van € 1.500,00 in ontvangst nemen. 
Zij maken het in het voorjaar en de zomer mogelijk dat mensen met een beperking naar en in de zee kunnen. Daar wordt een rupsvoertuig voor gebruikt dat nu nog op fossiele brandstof werkt. De wens is om de aandrijving van het voertuig naar elektrisch om te bouwen waarvoor een bijdrage in de kosten werd gevraagd. 

Stichting Jade Uitwaaimomenten ontving een cheque van € 1.500,00. 
Deze Stichting biedt gezinnen van kinderen met kinderkanker een ‘uitwaaimoment’, zodat zij met elkaar tot rust kunnen komen en herinneringen kunnen maken. Zo’n ‘uitwaaimoment’ staat voor een verblijf in een vakantiehuisje aan het Westlandse strand. 

Het Herman Broeren College in Naaldwijk ontving een cheque van € 1.500,00.
Het Herman Broeren College biedt passend onderwijs aan kinderen en jongeren met een beperking. Elk jaar wordt, grotendeels door de jongeren zelf, een schoolkamp georganiseerd, waarbij de focus ligt op de het vergroten van de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de leerlingen. Het betreft hier dus niet een gewoon schoolkamp, maar een investering in de toekomst van deze doelgroep. 

Het Lierse zangkoor Les Sirenes ontving een cheque van € 1.500,00. 
Het koor bestaat dit jaar 55 jaar en dat gaat gevierd worden met een jubileumconcert met als thema “Allemaal Samen”. Aan het jubileumconcert, dat voor november in de agenda staat, werkt o.a. het Urker Mannekoor mee. 

Kringloopwinkel Habbekrats streeft er naar om drie tot vier maal per jaar een aantal cheques uit te kunnen reiken. Mocht u, namens een organisatie, voor een donatie in aanmerking willen komen, neem dan een kijkje op “Goede Doelen”. Daar staat beschreven wat u moet doen om een aanvraag in te dienen. Voor de eerstvolgende uitreiking sluit de inschrijftermijn op 12 augustus 2024.