Uitreiking Cheques 13 april 2019

Op zaterdag 13 april hebben we bij Kringloopwinkel Habbekrats weer 5 goede doelen verblijd met cheques.

De Ooievaarsrun is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mensen met een verstandelijke beperking in vrachtwagens, busjes, motoren met zijspan enz. een route rijden door het Westland en omliggende gemeenten. Aan het einde van de route worden vrijwilligers en deelnemers getrakteerd op een “afterparty”. Onze bijdrage van 2.500,- wordt gebruikt om deze afterparty te bekostigen.

Zonnebloem Schipluiden bestaat 40 jaar. Ze hebben inmiddels een mooi jubileumfeest gehad waarbij ze nog ondersteuning konden gebruiken voor gemaakte kosten. Onze bijdrage van € 1.000,- dekt een deel van deze kosten.

Een cheque van € 2.500,- voor Team Westland. Team Westland zet zich jaarlijks in voor het inzamelen van geld om onderzoek naar, voorkomen en genezen van kanker financieel te ondersteunen. Op 19 juni a.s. fietsen twee mensen uit De Lier de Tourmalet in Frankrijk op om geld bij elkaar te fietsen.

Stichting “De Lier vaart mee” vaart jaarlijks met een eigen boot mee tijdens het Varend Corso. Als de bloemen het toelaten doen ze het een week later tijdens de Lierse Gondelvaart nog dunnetjes over. Bij gebrek aan een sponsor hebben ze bij ons een aanvraag gedaan. We ondersteunen dit culturele initiatief graag met een bijdrage van € 2.000,- voor de aanschaf van de bloemen en de verdere aankleding van de boot.

Lierenaar Frans Voskamp is bezig met het schrijven van een boek over de periode 1940-1945 in het Westland. Het is de bedoeling dat het boek in 2020 op alle basisscholen uitgedeeld wordt aan de kinderen. In 2020 herdenken we 75 jaar vrijheid. Om de kosten van het drukken en uitgeven van het boek te dekken is hij bezig om 75 mensen te vinden die bereid zijn € 75,00 bij te dragen. Van ons kreeg hij een cheque van € 750,- waarmee alvast een deel van de kosten zijn afgedekt.

We zijn trots dat we door de inzet van al onze vrijwilligers ook dit jaar weer meerdere van deze uitreikingen kunnen organiseren.