Uitreiking Cheques 11 december 2019

Voor de laatste keer in 2019 heeft Kringloopwinkel Habbekrats een aantal cheques uitgereikt aan goede doelen.

Als eerste ontvingen de Vrienden van de Woudtse Kerk een bijdrage van € 1.500,- voor de restauratie van het uurwerk van de monumentale kerk van ’t Woudt.

Schuldhulpmaatje Westland ondersteunt, begeleidt en leert mensen hoe zij in de toekomst weer zelf de regie over hun financiële huishouding kunnen (her)krijgen. De donatie van € 2.500,- wordt gebruikt om nieuwe schulthulpmaatjes op te leiden.

De Voedselbank Westland ondersteunt mensen met voedselpakketten die worden samengesteld uit voedsel dat zij ontvangen. Om evenwichtige pakketten te kunnen leveren, dient ook soms voedsel te worden aangeschaft. Hiervoor wordt de gift van € 2.500,- gebruikt.

Stichting Assistance Healtcare Albania (AHA) organiseert werkvakanties voor jongeren naar Albanië. De gift van € 2.500,- wordt gebruikt voor het opknappen van een school of medische post.

De enkele Lierse jongeren is een initiatief ontplooit voor een Calisthenics Park in De Lier. Dit park, dat voor iedereen gratis toegankelijk is, wordt momenteel gerealiseerd op het terrein van VV Lyra. De cheque van € 2.500,- draagt bij aan de realisatie.

Als laatste ontving Stichting Jarikin een cheque van € 3.000,-. Deze stichting, die actief is op Haïti, heeft onlangs een school gebouwd. De gift wordt gebruikt voor het realiseren van een speeltuin bij deze kleuterschool.

Met deze cheques sluit Habbekrats weer een mooi en succesvol jaar af. We zijn blij weer veel goede doelen te hebben ondersteund met een gift en hopen dit in 2020 wederom te kunnen doen.