Uitreiking Cheques 10 april 2024

Op woensdag 10 april vond in Kringloopwinkel Habbekrats in De Lier een uitreiking van cheques plaats. 

Geld dat door vrijwilligers bij elkaar werd verdiend met de verkoop van ingeleverde spullen, is tijdens een feestelijke avond uitgereikt aan een zevental Goede Doelen.

Sociëteit “Samen Sterk” mocht een cheque van € 1.000,00 in ontvangst nemen voor het organiseren van activiteiten in hun jubileumjaar. 

Stichting BoereGoed wil een droogoven en een droogkast aanschaffen voor het drogen van kruiden. Habbekrats steunt de aanschaf met € 1.600,00. 

Het Christelijk Gemengd Koor “Con Amore” in De Lier viert dit jaar hun 90 jarig jubileum en dat wordt gevierd met een jubileumconcert dat door Habbekrats met € 1.500,00 gesponsord wordt.

Bij Dierenweide park De Lierhout worden regelmatig konijntjes en cavia’s over het hek gezet. Daarom heeft men behoefte aan extra opvanghokken. Habbekrats heeft een financiële bijdrage gedaan van € 500,00.  

Vorig jaar heeft Habbekrats de door het 4 mei Comité De Lier georganiseerde kranslegging bij het monument aan het begin van de Hoofdstraat en de daaraan voorafgaande kerkdienst in De Dom “geadopteerd” voor in ieder geval 3 jaar. Dus ook dit jaar doneert Habbekrats de kosten voor de viering.

Eénmaal per drie maanden ontvangt het Oekraïne project in De Lier € 500,00 van Habbekrats om spullen te kopen die keihard nodig zijn in Oekraïne. Met een symbolische herhalingscheque is dit project nog eens nieuw onder de aandacht gebracht.

Komende zomer gaan veel deelnemers van start om geld bij elkaar te zwemmen voor onderzoek naar de verschrikkelijke ziekte ALS. Onze Arie Dijkstra is één van die zwemmers en hij mocht alvast een cheque van € 2.500,00 als sponsorgeld in ontvangst nemen.

Kringloopwinkel Habbekrats streeft er naar om vier maal per jaar cheques uit te reiken. 

De inschrijving voor de volgende uitreiking sluit op 15 mei 2024.