Uitreiking Cheques 16 december 2017

Voor de laatste keer dit jaar hebben we cheques uitgereikt aan diverse goede doelen. De Goede Doelen Commissie had een viertal goede doelen voorgedragen.

De eerste cheque was voor Stichting Zeldzame Ziekten Fonds. Deze stichting organiseert activiteiten voor met name kinderen met een zeldzame ziekte. Met het organiseren van lotgenotencontactdagen toveren ze regelmatig een glimlach op het gezicht van zieke kinderen. Zij ontvingen een cheque van € 2.500,=

De tweede cheque was voor Wooninitiatief De Nederhof. In dit mooie monumentale gebouw in Honselersdijk gaan 23 jonge mensen van (19-25 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking) op zichzelf wonen. Zij krijgen een eigen studio of appartement dat zij zelf gaan inrichten. Het geld (een cheque van € 2.500=) wordt gebruikt voor het inrichten van gemeenschappelijk ruimtes.

De derde cheque van € 2.500,= werd in ontvangst genomen door Stichting Kilometers voor Casper. Deze stichting ondersteunt het onderzoek naar Alvleesklierkanker. De volledige opbrengst van Stichting Kilometers voor Casper gaat naar het team van dokter Casper van Eijck, zij hebben concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.

De vierde cheque was voor de Lierse vrijwilligers die wekelijks in het zwembad een groep gehandicapten begeleiden tijdens het zwemmen. Deze vrijwilligers moeten om de gehandicapten te kunnen helpen, zelf een toegangskaart voor het zwembad kopen. Vanuit Habbekrats kregen zij een cheque om hun toegangskaarten voor 1 jaar te betalen, zodat zij zonder financiële last hun vrijwilligerswerk kunnen blijven doen.

In dit jubileumjaar waarin Habbekrats in De Lier 5 jaar bestaat, hebben we 4 maal cheques kunnen uitreiken met de opbrengsten uit de winkel. Naast het sociale functie die de winkel voor haar bezoekers heeft, zijn we er ook trots op dat we met hulp van al onze vrijwilligers jaarlijks lokale en regionale goede doelen kunnen steunen.