Habbekrats tot nader bericht gesloten i.v.m. Coronavirus

Momenteel zijn wij aan het onderzoeken wanneer en op welke wijze wij de winkel weer kunnen openen. Dit moet veilig zijn voor zowel onze vrijwilligers als onze klanten en uiteraard voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat wij een aantal aanpassingen binnen de winkel moeten maken. Het doorvoeren van deze aanpassingen gaat nog enige tijd duren.

Ook moeten we er voor zorgen dat we voldoende vrijwilligers tot onze beschikking hebben om in deze nieuwe situatie voldoende bezetting te hebben én de extra werkzaamheden die ontstaan door de maatregelen, op te vangen. Op dit moment is dat nog niet het geval.

Zodra er een definitieve datum is dat wij de winkel weer kunnen openen, maken wij dit bekend via de site, Facebook en de winkeldeur.

 

Uitreiking cheques

Voor de laatste keer in 2019 heeft Kringloopwinkel Habbekrats een aantal cheques uitgereikt aan goede doelen.

Als eerste ontvingen de Vrienden van de Woudtse Kerk een bijdrage van € 1.500,- voor de restauratie van het uurwerk van de monumentale kerk van 't Woudt.

Schuldhulpmaatje Westland ondersteunt, begeleidt en leert mensen hoe zij in de toekomst weer zelf de regie over hun financiële huishouding kunnen (her)krijgen. De donatie van € 2.500,- wordt gebruikt om nieuwe schulthulpmaatjes op te leiden.

De Voedselbank Westland ondersteunt mensen met voedselpakketten die worden samengesteld uit voedsel dat zij ontvangen. Om evenwichtige pakketten te kunnen leveren, dient ook soms voedsel te worden aangeschaft. Hiervoor wordt de gift van € 2.500,- gebruikt.

Stichting Assistance Healtcare Albania (AHA) organiseert werkvakanties voor jongeren naar Albanië. De gift van € 2.500,- wordt gebruikt voor het opknappen van een school of medische post.

De enkele Lierse jongeren is een initiatief ontplooit voor een Calisthenics Park in De Lier. Dit park, dat voor iedereen gratis toegankelijk is, wordt momenteel gerealiseerd op het terrein van VV Lyra. De cheque van € 2.500,- draagt bij aan de realisatie.

Als laatste ontving Stichting Jarikin een cheque van € 3.000,-. Deze stichting, die actief is op Haïti, heeft onlangs een school gebouwd. De gift wordt gebruikt voor het realiseren van een speeltuin bij deze kleuterschool.

Met deze cheques sluit Habbekrats weer een mooi en succesvol jaar af. We zijn blij weer veel goede doelen te hebben ondersteund met een gift en hopen dit in 2020 wederom te kunnen doen.

Uitreiking cheques

Op zaterdag 5 oktober hebben we voor de derde keer dit jaar cheques uitgedeeld aan goede doelen.

Ditmaal ontvingen maar liefst 7 goede doelen een cheque van € 2.500,-.

Stichting Veme is een kleinschalig wooninitiatief dat er naar streeft om kinderen met een verstandelijke en eventueel andere beperking een veilig en levensloopbestendig thuis te bieden. Zij zullen het geld gebruiken voor de aanschaf van meubilair voor de gezamenlijke ruimte.

Stichting On Wheels realiseert vakantiemogelijkheden voor kinderen, volwassenen en ouders met een beperking. Het geld wordt gebruikt voor het vervangen van meubels in de chalets.

Bij het Westerhonk is behoefte aan een 4-persoons fiets om met één begeleider en drie jong-volwassen clienten naar buiten te kunnen. De gift brengt deze aanschaf weer wat dichterbij.

De PCOB De Lier organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling voor ouderen. Zij bestaan volgend jaar 25 jaar en gaan het geld gebruiken voor een speciale activiteit ter gelegenheid van het jubileum.

Dan waren er nog drie giften met een muzikaal tintje.

Het Oratoriumkoor De Lier bestaat volgend jaar 105 jaar. De gift wordt gebruikt als bijdrage in de kosten voor het jubileumconcert dat zal plaatsvinden met een orkest en kinderkoor.

Zangkoor Con Amore heeft ook een jubileumconcert. Dit ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan. Ook zij gebruiken het geld voor de kosten van dit speciale concert.

De laatste cheque was voor Harmonievereniging Excelsior. Op 2 november organiseren zij een bijzonder concert samen met de Harmonie van Maassluis in de Priva Campus, met o.a. een solist op vleugel. De cheque is voor de kosten die hier mee zijn gemoeid.

In december volgt nog een laatste cheque-uitreiking van dit jaar.


Er gaat iets veranderen!
Nou, eigenlijk gaan er 2 dingen veranderen:
- Vanaf 01-09-2019 komen wij weer spullen bij u ophalen
- Vanaf 01-09-2019 kunt u uw meubels alleen nog op woensdagavond (van 19:00 tot 21:00 uur) en op zaterdag (van 09:00 tot 16:00 uur) bij ons inleveren.
Uw kleinere spullen kunt u de hele week inleveren als de winkel open is.

Heeft u vragen hierover? Bel gerust even: 06 - 27 888 568.

Summer Sale!

Yes! 
Het is zover! 
Komende woensdag (21-08-2019) gaat onze zomer uitverkoop van start! 
Dat betekent: alle zomerartikelen 50% korting.
Alle zomerkleding en zomerschoenen 2 halen = 1 betalen!
Als dat geen mooie nazomer is, dan weet ik het niet meer!

Kringloopwinkels geweigerd bij gemeentewerf

Op 7 augustus 2019 heeft Gemeente Westland bepaald dat Westlandse kringloopwinkels hun restant spullen niet meer bij het grof vuil mogen brengen.

Dat betekent dat we voor alle niet verkoopbare spullen een container moeten huren om de restanten af te voeren. En dat betekent weer dat we minder geld overhouden om Goede Doelen financieel te ondersteunen. 


Dit nieuws heeft tot gevolg gehad dat wij ons inname beleid hebben aangepast: uw spullen zijn nog steeds van harte welkom, maar wij kijken samen met u of de spullen voor ons goed te verkopen zijn. 

Excuses voor het ongemak.. 

Uitreiking cheques

Op zaterdag 22 juni hebben we bij Kringloopwinkel Habbekrats weer 4 goede doelen verblijd met cheques.

De Lierse muziekvereniging Minerva ontving een cheques van € 500,- voor de aanschaf van lampjes voor op de muziekstandaards.

De tweede cheque van € 1.500,- was voor een aantal gezamenlijke muziekverenigingen uit Maasdijk die ter gelegenheid van de sluiting van de Hoeksteen een concert hebben georganiseerd. Dit concert, verzorgd door Slagwerkgroep EMM, dameskoor I Mellon, Accordeonvereniging DOV en Gitaarstudio 99 heeft inmiddels plaatsgevonden.

De derde cheque was bestemd voor de Katholieke Bond van Ouderen.
Met de cheque van € 2.500,- kunnen zij diverse activiteiten ondersteunen.

De vierde cheque van € 2.500,- tenslotte werd uitgereikt aan Sociëteit Samen Sterk. De Sociëteit Samen Sterk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 25 tot 67 jaar. Met de cheque kunnen zij activiteiten organiseren.

We zijn blij dat we met deze tweede uitreiking dit jaar weer hebben kunnen bijdragen aan de diverse goede doelen. In de loop van het jaar worden er nog twee keer cheques uitgereikt. 

 

Uitreiking cheques

Op zaterdag 13 april hebben we bij Kringloopwinkel Habbekrats weer 5 goede doelen verblijd met cheques.

De Ooievaarsrun is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mensen met een verstandelijke beperking in vrachtwagens, busjes, motoren met zijspan enz. een route rijden door het Westland en omliggende gemeenten. Aan het einde van de route worden vrijwilligers en deelnemers getrakteerd op een “afterparty”. Onze bijdrage van 2.500,- wordt gebruikt om deze afterparty te bekostigen.

Zonnebloem Schipluiden bestaat 40 jaar. Ze hebben inmiddels een mooi jubileumfeest gehad waarbij ze nog ondersteuning konden gebruiken voor gemaakte kosten. Onze bijdrage van € 1.000,- dekt een deel van deze kosten.

Een cheque van € 2.500,- voor Team Westland. Team Westland zet zich jaarlijks in voor het inzamelen van geld om onderzoek naar, voorkomen en genezen van kanker financieel te ondersteunen. Op 19 juni a.s. fietsen twee mensen uit De Lier de Tourmalet in Frankrijk op om geld bij elkaar te fietsen.

Stichting “De Lier vaart mee” vaart jaarlijks met een eigen boot mee tijdens het Varend Corso. Als de bloemen het toelaten doen ze het een week later tijdens de Lierse Gondelvaart nog dunnetjes over. Bij gebrek aan een sponsor hebben ze bij ons een aanvraag gedaan. We ondersteunen dit culturele initiatief graag met een bijdrage van € 2.000,- voor de aanschaf van de bloemen en de verdere aankleding van de boot.

Lierenaar Frans Voskamp is bezig met het schrijven van een boek over de periode 1940-1945 in het Westland. Het is de bedoeling dat het boek in 2020 op alle basisscholen uitgedeeld wordt aan de kinderen. In 2020 herdenken we 75 jaar vrijheid. Om de kosten van het drukken en uitgeven van het boek te dekken is hij bezig om 75 mensen te vinden die bereid zijn € 75,00 bij te dragen. Van ons kreeg hij een cheque van € 750,- waarmee alvast een deel van de kosten zijn afgedekt.

We zijn trots dat we door de inzet van al onze vrijwilligers ook dit jaar weer meerdere van deze uitreikingen kunnen organiseren.

 

Taart van Scouting De Lier!

Wat een verrassing! Kinderen en begeleiding van Scouting De Lier kwamen ons gistermiddag 2 appeltaarten brengen die ze zelf in de nieuwe keuken hadden gemaakt. De nieuwe keuken waar wij vorig jaar door middel van het uitreiken van een cheque een financiële bijdrage aan hebben mogen leveren! Zo leuk! En hele lekkere appeltaart die we met de aanwezige vrijwilligers en klanten hebben gedeeld. Dank jullie wel.

 

De laatste cheques voor 2018.

Op zaterdag 15 december zijn door de laatste cheques van dit jaar uitgereikt aan een viertal goede doelen.

Het eerste goede doel is de Yoga-club in 't Anker in De Lier. Sinds enige wordt daar yoga-les gegeven. Om dit laagdrempelig te houden, gebeurt dit tegen een laag tarief. Hierdoor is er geen geld voor materiaal. Door de gift van € 600,- kunnen ze voor alle deelnemers yoga-matjes aanschaffen.

In oktober zijn Agnes van den Berg uit De Lier en Lenny Dijkshoorn uit Naaldwijk met een 'barrelrace' naar Gambia gegaan. Als Westlands team hebben zijn aan hun rit een tuinbouwproject voor vrouwen verbonden dat door de Stichting Kinderen van Lamin is opgezet. Met de gift van € 1.000,- kan dit project verder worden uitgebreid.

De derde cheque was voor het Lierse koor Lès Sirenes. In 2019 bestaat dit koor 50 jaar. Deze bijdrage helpt het koor met het organiseren van hun jubileumconcert op 8 november 2019.

Als laatste waren de mannen van Stichting Veteranen Westland aan de beurt. Deze stichting biedt de mogelijkheid aan veteranen om samen te komen in hun nieuwe onderkomen in Poeldijk. De bijdrage wordt gebruikt om de laatste kosten te dekken die de bouw van dit nieuwe onderkomen met zich hebben meegebracht.

 

 

Uitreiking vier cheques.

Op zaterdag 29 september mochten we bij Kringloopwinkel Habbekrats weer een viertal cheques uitdelen aan goede doelen.

De eerste cheque van € 2.500,- was voor Platform Gehandicapten Westland. Het platform beheert onder andere de bekende strandrups "De Vrijheid", waarmee mensen in een rolstoel op het strand en bij de zee kunnen komen. Dit voertuig heeft veel onderhoud nodig en er wordt gespaard om het toestel te kunnen vervangen.

De tweede cheque van € 2.500,- werd uitgedeeld aan Pieter van Foreest. Zij willen voor dementerenden een 'Fietslabyrint' aanschaffen. Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.

De derde cheque was voor 2SUR5. Deze organisatie organiseert onder andere ervaringstochten naar Frankrijk voor jongeren. Tijdens deze tocht komen de jongeren in aanraking met diverse groepsprocessen en eigen ervaringen. De donatie van € 2.500,- wordt gebruikt om bruikleenmateriaal voor deze tochten aan te schaffen, zoals regenkleding en speciaal schoeisel.

De vierde cheque was voor het G-Team van de Dijkvogels uit Maasdijk. Dit team heeft al eerder trainingspakken van Habbekrats gekregen, maar door uitbreiding van de groep en vervanging, was er behoefte aan nieuw materiaal. Met de ontvangen cheque kunnen zij de noodzakelijke materialen aanschaffen.

Met deze laatste uitreiking van dit jaar hebben we weer veel goede doelen kunnen steunen door de inzet van al onze vrijwilligers.

 

 

Cheque voor ALS Westland.

Op 11 augustus 2018 vond in De Lier 'A Local Swim' plaats, voor Stichting ALS Westland. Namens Habbekrats hebben we een cheque gegeven met een bedrag van € 3.000,- om bij te dragen aan een mooi eindbedrag voor dit goede doel.

 

 

Uitreiking cheques.

Op zaterdag 16 juni mochten we bij Kringloopwinkel Habbekrats weer een viertal cheques uitdelen aan goede doelen.

De eerste cheque van € 1.000,- was voor de Lierse Basisschool De Vlieten. Zij hebben al jaren een vlindertuin, die nodig opgeknapt moet worden. Met deze cheque kan de tuin weer mooi worden hersteld.

De tweede cheque van € 1.000,- was ook voor een school, het MBO Maasland. Zij steunen al jaren de Nursery School Jambanjelly in Gambia me diverse projecten die het onderwijs daar verbeteren.

De derde cheque was voor 'het Verbindingskassie'. Een mooi initiatief van Middin en het Herman Broerecollege om in de tuin van de Rozenhof een ‘Verbindingskassie’ gaan realiseren, waar de oudere cliënten van Middin en Careyn en de jongeren van het college samen gebruik van kunnen gaan maken. Ook zij ontvingen een cheque van € 1.000,-.

De vierde cheque tenslotte was voor Hartveilig Wonen. Zij trachten zoveel mogelijks AED's beschikbaar te krijgen aan de buitenkant van panden, zodat deze in geval van nood altijd beschikbaar zijn. Van Habbekrats ontvingen zij een cheque om de plaatsing van 1 nieuwe AED in De Lier te realiseren.

Het bestuur en de vrijwilligers van Habbekrats zijn blij om ook dit jaar weer veel goede doelen te kunnen steunen met de opbrengsten uit de winkel.

 

 

Uitreiking eerste cheques 2018.

Op 17 maart zijn de eerste cheques voor 2018 uitgereikt aan een viertal goede doelen. De eerste cheque was voor Stichting Kikkeropfleurdoos. Deze stichting kreeg een cheque voor een 40-tal opfleurdozen voor zieke kinderen.

De tweede cheque was voor de Open Atelier Route. Deze tweedaagse route brengt jaarlijks duizenden bezoekers op de been die langs de vele lokaties trekken om kunst en cultuur te beleven. De cheque zorgt er voor dat zij dit jaar de flyers, posters en ander drukwerk kunnen laten maken.

De derde cheque was voor de Lierse EHBO-vereniging. Deze nog steeds groeiende vereniging heeft behoefte aan een nieuwe reanimatie-pop voor hun opleidingen. Door de cheque kunnen zij deze nu aanschaffen.

Als laatste was de Westlandse afdeling van de Stichting de Regenboogboom aan de beurt. Deze stichting zorgt o.a. voor droomdekens voor ernstig zieke kinderen. Met de cheque van Habbekrats kunnen zij nieuwe materialen aanschaffen voor de dekens.

We hopen weer op een jaar waarin we veel mensen kunnen steunen in de winkel en goede doelen die we blij kunnen maken met giften.

 

 

 Uitreiking cheques

 Voor de laatste keer dit jaar hebben we cheques uitgereikt aan diverse goede doelen. De Goede Doelen Commissie had een viertal goede doelen voorgedragen.

De eerste cheque was voor Stichting Zeldzame Ziekten Fonds. Deze stichting organiseert activiteiten voor met name kinderen met een zeldzame ziekte. Met het organiseren van lotgenotencontactdagen toveren ze regelmatig een glimlach op het gezicht van zieke kinderen. Zij ontvingen een cheque van € 2.500,=

De tweede cheque was voor Wooninitiatief De Nederhof. In dit mooie monumentale gebouw in Honselersdijk gaan 23 jonge mensen van (19-25 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking) op zichzelf wonen. Zij krijgen een eigen studio of appartement dat zij zelf gaan inrichten. Het geld (een cheque van € 2.500=) wordt gebruikt voor het inrichten van gemeenschappelijk ruimtes.

De derde cheque van € 2.500,= werd in ontvangst genomen door Stichting Kilometers voor Casper. Deze stichting ondersteunt het onderzoek naar Alvleesklierkanker. De volledige opbrengst van Stichting Kilometers voor Casper gaat naar het team van dokter Casper van Eijck, zij hebben concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.

De vierde cheque was voor de Lierse vrijwilligers die wekelijks in het zwembad een groep gehandicapten begeleiden tijdens het zwemmen. Deze vrijwilligers moeten om de gehandicapten te kunnen helpen, zelf een toegangskaart voor het zwembad kopen. Vanuit Habbekrats kregen zij een cheque om hun toegangskaarten voor 1 jaar te betalen, zodat zij zonder financiële last hun vrijwilligerswerk kunnen blijven doen.

In dit jubileumjaar waarin Habbekrats in De Lier 5 jaar bestaat, hebben we 4 maal cheques kunnen uitreiken met de opbrengsten uit de winkel. Naast het sociale functie die de winkel voor haar bezoekers heeft, zijn we er ook trots op dat we met hulp van al onze vrijwilligers jaarlijks lokale en regionale goede doelen kunnen steunen.

 

 

Habbekrats 5 jaar!

Op 3 november 2017 bestaan we 5 jaar! En dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan.

In de week van 1 t/m 4 november vieren we de hele week feest!

Bekijk hier onze flyer met het verhaal over de afgelopen 5 jaar en het programma voor de jubileumweek. 

 

Uitreiking cheques

Voor de derde keer dit jaar hebben we cheques uitgereikt aan diverse goede doelen. De Goede Doelen Commissie had een viertal goede doelen voorgedragen.

De eerste cheque was voor TerminuZ Westland. Een stichting die ondersteuning biedt voor terminale thuiszorg. Zijn ontvingen een cheque van € 3.000,=. 

De tweede cheque was voor Galant. Galant wil Westlandse jongeren motiveren om op een laagdrempelige manier iets voor een ander te betekenen zonder daarvoor iets terug te verwachten. Zij ontvingen een bijdrage aan hun kerstdiner wat georganiseerd wordt voor mensen die extra aandacht kunnen gebruiken.

De derde cheque werd in ontvangst genomen door Kidz voor Kidz. Deze stichting zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Zij ontvingen een cheque van € 3.000,=.

Als vierde was Westland voor Vaarwens aan de beurt. Dit Westlandse initiatief wil er voor zorgen dat Stichting Vaarwens in de toekomst een tweede schip kan aanschaffen. Ook zij ontvingen een cheque van € 3.000,=

 

 

 

Uitreiking cheques

Voor de tweede keer dit jaar hebben we cheques uitgereikt aan diverse goede doelen. De Goede Doelen Commissie had een drietal goede doelen voorgedragen.
De eerste cheque was voor Stichting ’Je mag er zijn’ Westland. Een stichting die praktische zaken ter beschikking stelt voor pleegouders.

De tweede cheque was voor Liers Sport Overleg LSO. Dit samenwerkingsverband van alle Lierse sportverenigingen organiseert o.a. jaarlijks een Sportmarathon en een Jeugdsportmarathon.

De derde cheque tenslotte was voor Stichting Oost Europa Maasdijk. Zij ondersteunen de armsten in de Oekraïne en Roemenië.

Alle goede doelen ontvingen een cheque van € 1.500,=.

Het is het vijfde jaar dat Kringloopwinkel Habbekrats in De Lier bestaat. De kringloopwinkel heeft inmiddels een belangrijke maatschappelijke functie in De Lier en we zijn supertrots dat we dankzij de enorme inzet van onze ruim 50 vrijwilligers deze goede doelen kunnen steunen met opbrengsten uit de kringloopwinkel.

 

Uitreiking cheques

Op 18 maart 2017 konden we weer cheques uitreiken aan maar liefst vijf goede doelen. DDe eerste cheque was voor Scouting De Lier. Zij kregen een cheque voor een bijdrage aan een nieuwe keuken voor hun clubgebouw van maximaal € 2.000,-. De tweede cheque van € 3.000,- was voor De Tourmaliers van Team Westland. Zij gaan op 21 juni de Tourmalet beklimmen voor het goede doel.

De derde cheque van € 3.000,- was voor Stichting Droom je Thuis, een logeerinitiatief voor meervoudig gehandicapte kinderen, waarbij de ouders de regie in handen houden. En als laatste was er een gezamenlijke cheque van € 4.000,- voor Inloophuis Carma en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Zij betrekken in september een nieuw onderkomen in Naaldwijk.

Het is het vijfde jaar dat Kringloopwinkel Habbekrats in De Lier bestaat en we zijn  supertrots dat we dankzij de enorme inzet van onze ruim 50 vrijwilligers deze goede doelen kunnen steunen met opbrengsten uit de kringloopwinkel. 

 

 

Uitreiking cheques

Vandaag mochten we de laatste 2 cheques van dit jaar uitreiken. Als eerste ontving Stichting Jarikin een cheque van € 3.000,-. Deze Lierse stichting richt zich vooral op het ondersteunen en helpen van school- en straatkinderen, wezen en oudere mensen in het arme Haïti. De tweede cheque van € 3.000,- was bestemd voor Hospice Beukenrode. Dit hospice voor de regio westland is een ’bijna-thuis-huis’  voor mensen die de laatste dagen van hun leven niet thuis kunnen doorbrengen.

We danken alle vrijwilligers en bezoekers van onze winkel die het met z’n allen mogelijk hebben gemaakt dat we het afgelopen jaar weer veel goede doelen hebben kunnen steunen.

Sponsoring G-spelers Dijkvogels

Naast de vele cheques die wij mogen uitreiken bij Kringloopwinkel Habbekrats, zijn we soms ook in de gelegenheid om mooie initiatieven in natura te steunen.
Zo hebben wij er onlangs voor gezorgd dat de de teams van de G-groep van korfbalvereniging  Dijkvogels uit Maasdijk nieuwe shirts en trainingspakken konden aanschaffen. Met een mooie bedrukking van ons logo op de shirts en pakken.

Vanmorgen kwam een delegatie van de groep met een taart naar de winkel om ons te bedanken. Super graag gedaan!

Uitreiking cheques

Vandaag mochten we weer cheques uitreiken aan twee goede doelen. De eerste cheque was voor de Lierse afdeling van Stichting De Zonnebloem. Met dit geld kunnen zij een uitje organiseren voor meer dan 100 mensen. 

De tweede cheque was voor het Family Help Programme Holland - Sri Lanka. De Lierse familie Langerak zet zich al 17 jaar in voor deze stichting en bezoeken jaarlijks enkele projecten. Zijn mochten een cheque van € 3.000,- in ontvangst nemen. 

We zijn trots dat we dankzij de inzet van onze ruim 50 vrijwilligers deze goede doelen kunnen steunen met opbrengsten uit de kringloopwinkel. 

Stichting de Zaaier

Stichting de Zaaier is een praktische hulporganisatie uit het Westland, die zich met kennis van de agrarische sector, specifieke benodigdheden en financiële middelen, richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van Congo. Tijdens het WK Kassiebouwen 2016, waarvan de opbrengsten ook naar de Zaaier gaan, kregen wij de gelegenheid om een cheque aan te bieden. Liesbeth en Monique reikten een cheque uit van € 5.000,= aan Aad Verduijn van Stichting de Zaaier. Aad was blij verrast met onze gift en beloofde dat het geld een goede bestemming krijgt.

 

Woonzorgcentrum Akkerleven

Vorig jaar was Jolanda v.d. Does te zien in het programma SynDROOM met haar zelfgeschreven liedje "Laat het Los". De opnames voor deze aflevering en het verrassen van Jolanda door Johnny de Mol vonden voor een groot deel plaats in Woonzorgcentrum Akkerleven in Schipluiden. Jolanda wilde graag de medewerkers en bewoners bedanken.

Tijdens een muzikale middag met als grote verrassing een optreden van Willeke Alberti heeft zij alle bewoners bedankt. Jolanda heeft op verschillende manieren geld opgehaald en ook wij hebben een bijdrage geleverd om het mogelijk te maken deze middag te organiseren. De bewoners hebben een top-middag gehad en wij zijn blij daar bijgedragen te hebben.

 

Uitreiking Cheques

Op 4 juni mochten we weer cheques uitreiken aan een drietal goede doelen. Deze doelen ontvingen elk een cheque van € 3.000,=.

De eerste cheque was voor de Stichting Skate4Air Westland, vertegenwoordigd door Jytte en Itske Stolze. Het doel van Skate4Air is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

 

Op 6 augustus vindt de 2e editie plaats van ’A Local Swim Westland’. Een initiatief van de Stichting ALS Westland. Met deze zwemtocht van 2 kilometer in de Lierse Lee, wordt geld opgehaald voor onderzoek naar ALS. De tweede cheque werd uitgereikt aan 10 van de Lierse zwemmers die aan het evenement mee zullen doen. 

 

Daarnaast was er nog een cheque voor Frans Bentvelzen. Frans zal over enkele weken meedoen met de uitdaging om met Team Westland in 5 dagen 150 kilometer te wandelen en op de laatste dag de Tourmalet te beklimmen. Het geld is bestemd voor DNA Kankeronderzoek van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

 

We zijn weer supertrots dat we dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers deze goede doelen kunnen steunen. 

 

Cheque voor De Westlandse Ride

In het weekend van 27 en 28 mei vond in Naaldwijk de Westlandse Ride plaats. Een 24-uurs fietsmarathon en toertochten van 25,50 en 100 kilometer.

De opbrengsten van de deelnemende teams komt ten goede aan de Daniel den Hoed Stichting. Stichting Habbekrats steunt dit initiatief waaraan heel veel Westlanders meedoen van harte.

Tijdens de live uitzending op WOS-TV mochten we een cheque uitreiken van € 3.000,=. aan Jan Gardien, de oom van Daniëlle van Steekelenburg.

 

Cheque voor Verpleeghuis Vlietzicht

Verpleeghuis Vlietzicht in Wateringen is op initiatief van de dochter van één van de bewoners en de medewerkers van het verpleeghuis een actie begonnen om een Tovertafel te kopen. Een tovertafel is een eenvoudig te bedienen computer die een beeld projecteert op tafel.

De ouderen kunnen hiermee interactief bezig zijn en krijgen daarmee zowel lichamelijke als geestelijke beweging.

Kringloopwinkel Habbekrats ondersteunt dit initiatief van harte. Vandaag werd er door de voorzitter van de Goede Doelen Commissie van Habbekrats, Rob Veenman, een cheque uitgereikt van € 500,=. 

 

 

Uitreiking cheques

Op zaterdag 10 oktober 2015 is een cheque van € 2.200,= uitgereikt aan Stichting Mano a Mano.

Een stichting waarvoor op 5 november a.s. een 6-tal Lierenaars (Nina Varekamp, Jan Oussoren, Gerrit v.d. Lugt, Siem v.d. Berg, Piet Keijzer en Niek den Otter) afreizen naar de Dominicaanse Republiek om daar volledig belangeloos latrines te bouwen samen met de plaatselijke bevolking.

Sinds dit jaar heeft Stichting Habbekrats een Goede Doelen Commissie in het leven geroepen. Deze commissie coördineert en beoordeelt alle aanvragen en ideeën voor te steunen goede doelen en adviseert het bestuur daarin. De voorzitter dan de Goede Doelen Commissie, Rob Veenman, lichtte de keuze door Mano a Mano toe: ”Deze Lierenaars vertrekken over enkele weken om in hun eigen tijd en voor eigen rekening dit goede werk te doen. Dat willen we graag ondersteunen”. Later dit jaar worden nog enkele goede doelen gekozen.

De cheque werd uitgereikt door Monique Bruggeman, initiatiefneemster van de kringloopwinkel. ”We zijn trots op onze ruim 40 vrijwilligers die zich elke dag opnieuw inzetten en er daarmee voor zorgen dat we goede doelen kunnen blijven steunen” aldus Monique.

Op de foto: De vertegenwoordigers van Mano a Mano samen met de leden van de Goede Doelen Commissie en een aantal vrijwilligers van de kringloopwinkel.

 

Medewerkers Rabobank Westland actief bij Habbekrats!

Medewerkers van de afdeling "Control" van de Rabobank Westland vonden dat ze hun afdelingsuitje dit jaar anders vorm moesten geven. Ze wilden zich een dagdeel vrijwillig inzetten voor het Goede Doel! Hoe leuk is dat! Hiervoor hadden ze contact opgenomen met ons en met Zorgtuinderij van Mil in Maasdijk. Omdat er bij ons altijd genoeg werk te doen is, meldden zich gistermiddag 5 medewerkers van de betreffende afdeling in de winkel. We hebben ze van alles laten doen: van het sjouwen van meubels tot het afwassen en prijzen van artikelen. Maar ze hebben ook foto's en een tekst gemaakt van en over artikelen die we nu nog niet in de winkel kwijt kunnen maar die we wel willen verkopen. Wat een enthousiasme en wat een inzet. Ik heb het gistermiddag al "live" gedaan, maar ik doe het bij deze nog een keer: onwijs bedankt voor jullie inzet. Het was 200% procent, de opslagruimte is leeg, er kunnen weer nieuwe spullen bij. En natuurlijk ook dank aan de vrijwilligers die deze medewerkers van de bank wegwijs hebben gemaakt. Het was heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar! Kijk voor foto's op onze Facebookpagina.

 

Oproep!

Oproep! Door de toenemende drukte in de winkel zijn wij op zoek naar chauffeurs/bezorgers. Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Dan is dit misschien iets voor je. Wij zoeken mannen/vrouwen die in het bezit zijn van een rijbewijs, voldoende spierkracht hebben, 1 vast dagdeel per week beschikbaar zijn en de doelstellingen van de Stichting Habbekrats onderschrijven. Er wordt gewerkt in teams van minimaal 2 personen.

Interesse? Stuur dan een bericht via onze website of Facebook. Langs komen in de winkel kan natuurlijk ook altijd.

 

Uitreiking Cheques

 

Maandag 13 april 2015 was weer een mooie dag voor de Kringloopwinkel. Voor de derde keer konden we cheques uitreiken door de opbrengst van de verkopen in onze winkel.

Monique reikte in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van de goede doelen, een aantal bestuursleden en vrijwilligers de cheques uit.

Er werden cheques uitgereikt aan 4 regionale goede doelen, te weten:

Stichting Avavieren. Stichting Avavieren heeft als missie om kinderen en volwassenen met een beperking te ondersteunen door deze doelgroep op maat samengestelde, zorgeloze en betaalbare vakanties aan te bieden. Zij mochten een cheque van € 3.500,= in ontvangst nemen.

De hospice van het Westerhonk ”’t Wacht-je”. Een kleinschalige woning van 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk waar mensen met een verstandelijke beperking die in hun laatste levensfase zitten hulp en ondersteuning krijgen. Zij ontvingen een cheque van € 1.500,=

De Lierse afdeling van Dorcas mocht een cheque in ontvangst nemen van € 3.800,=. Hiermee kunnen zij voedseltransporten naar Oost Europa bekostigen.

Zorgboerderij Harteveld. Deze kleinschalige zorgboerderij ontving een cheque van € 3.500,=. Zij kunnen dit geld goed gebruiken voor o.a. de aanschaf van een beregeningscomputer, bediening van de luchtramen en uitbreiding van de konijnenhokken.

Cheques uitgereikt

 

Op woensdag 26 november 2014 zijn door Kringloopwinkel Habbekrats uit De Lier cheques uitgereikt aan een tweetal goede doelen.

Het is voor de tweede keer dat de kringloopwinkel cheques aan goede doelen uitdeelt. De winkel bestaat nu 2 jaar.

Er werden cheques uitgereikt aan 2 regionale goede doelen, te weten:

- Stichting Leergeld Westland

- Lunchroom Bijzonder

Lunchroom Bijzonder mocht een cheque in ontvangst nemen van € 3.000,=. Stichting Leergeld Westland ontving een cheque van € 3.300,=. Een prachtig resultaat dat door de inzet van de ruim 40 vrijwilligers is bereikt door de verkopen in de winkel.

Er zijn voor 2014 nog 3 goede doelen bepaald. Stichting Avavieren, de hospice van het Westerhonk en een nieuw konijnenhok voor de kinderboerderij in het park Lierhout in De Lier. Deze goede doelen ontvangen begin 2015 hun gift na afsluiting van het jaar.

De cheques werden uitgereikt in de winkel aan de Lierweg 61 in De Lier.

Op de foto:
Tineke van den Berg van Lunchroom Bijzonder en Bianca Persoon van Stichting Leergeld Westland samen met Monique Bruggeman van de kringloopwinkel en een aantal vrijwilligers.

Sinterklaas bij Habbekrats!

Sint in de winkel! Dat was me wat! Het was heel gezellig en de meeste kinderen vonden het ook leuk. We hebben alle foto's verzameld op onze Facebookpagina. Daar kun je de foto's ook van downloaden.

 

Habbekrats 2 jaar!

We vieren een feestje! Maandag 3 november 2014 bestaat Kringloopwinkel Habbekrats 2 jaar! Het is ongelofelijk snel gegaan en we zijn ongelofelijk trots op wat wij (de vrijwilligers en het bestuur) in de afgelopen 2 jaar met elkaar hebben neergezet! Habbekrats is niet meer weg te denken uit De Lier, de klanten komen graag en ondersteunen de Goede Doelen van harte. Het was een droom, maar de werkelijkheid is nog veel mooier. Dank aan alle vrijwilligers voor jullie onvoorwaardelijke inzet, jullie humor, jullie trouw, enthousiasme en de feedback. Dank aan de klanten voor de complimenten, trouwe bezoeken aan de winkel, het vertrouwen en het ondersteunen van de Goede Doelen. Dank aan het bestuur voor jullie professionele leiding, het vertrouwen en het altijd luisterend oor! Het gaat fantastisch en het is een feestje om dit te mogen doen. Ook het komende jaar kunt u als klant op ons rekenen! Proost!

 

Habbekrats reikt cheques uit

Donderdag 6 februari 2014 werden voor het eerst in de geschiedenis van Stichting Habbekrats de cheques uitgereikt aan de drie Goede Doelen waarvoor wij in 2013 aan het werk zijn geweest:

- Het Blauwe Hek, Bakkerij met Zorg

- Mil Maasdijk "Kweken met Zorg"

- Lunchroom Bijzonder

De goede doelen mochten elk een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 3.000,=. Een prachtig bedrag dat door de inzet van veel vrijwilligers bij elkaar is gebracht door de verkopen in de winkel.

De cheques werden uitgereikt in de net verbouwde winkel (560m2) aan de Lierweg 61 in De Lier.

Verder kunnen wij u melden dat de verbouwing/uitbreiding van onze winkel zo goed als klaar is. Er zijn nog wat kleine klusjes af te ronden, dat gaan we de komende dagen doen. Onderstaande foto’s geven u een indruk van de werkzaamheden van de laatste dagen en de uitbreiding van de ruimte.

En ook de vrijwilligers hebben we niet met rust gelaten; wanneer u bij ons in de winkel bent, zult u zien dat zij in het nieuw gestoken zijn; ze zijn te herkennen aan de heldere blauwe polo’s met witte opdruk.

Kom dus even gezellig bij ons snuffelen! Onze openingstijden vind u verderop op de site.

 

De uitbreiding is een feit!

De winkel aan de Lierweg 61 draait prima; u levert massaal spullen in die een tweede kans verdienen, onze vrijwilligers vinden er een mooi plekje voor in de winkel en onze klanten kopen ze voor een goede prijs.

In het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat er veel vraag is naar grotere meubels. Maar ook de aanvoer van grotere meubels bleef groeien.

Daar moesten we dus iets mee!

Dit heeft geresulteerd in een uitbreiding van onze gezellige winkel.

Gelukkig was het mogelijk dit op hetzelfde adres te doen.

Met trots kunnen wij u dan ook vertellen dat wij vanaf woensdag 5 februari 2014 onze uitgebreide winkel in gebruik nemen.

Het vloeroppervlak is verdubbeld (van 280 naar 560 m2), maar wij blijven natuurlijk wie we zijn: gezellig, knus, kwalitatief, goede prijs-product verhouding, een zeer breed assortiment en altijd een gezellig praatje, een kop koffie en een luisterend oor.

Kom dus snel even bij ons langs.

Wat u ook zoekt….u vind het bij ons.